Workshop taalbeleid – 20/03 – Corda Campus – gratis toegang

Wat betekent taal in jouw onderneming?

In bijna elke Vlaamse onderneming is meertaligheid dagelijkse kost: vertalingen, taalopleidingen voor medewerkers, verkoopgesprekken in Wallonië of een anderstalige telefoon. Maar een degelijke strategie om met die meertaligheid om te gaan zien we zelden. Taalissues bereiken zelden het strategisch denkniveau van een organisatie, soms met nefaste gevolgen. Bovendien is kennisdeling nog veel te beperkt.

“Communicatie is bij ons altijd een probleem, maar we weten niet goed hoe we dit moeten oplossen.”

In deze workshop ontdek je hoe je als onderneming kan omgaan met meertaligheid. We brengen in kaart hoe jouw bedrijf met taal omgaat en geven je een aantal concrete tips om een geïntegreerd taalbeleid op te zetten.

We staan ook stil bij het toenemende aantal anderstaligen in onze ondernemingen. Deze evolutie stelt ons voor enorme uitdagingen op het vlak van taal. Aandacht voor taal is er wel, maar ze is dikwijls te versnipperd. Bovendien leveren de traditionele inspanningen niet het gewenste resultaat op.
In deze workshop ontdek je waarom een geïntegreerd taalbeleid noodzakelijk is. Je krijgt de nodige info over de voorwaarden om zo’n taalbeleid te laten slagen. En je gaat naar huis met enkele concrete tips die je meteen op de werkvloer kan toepassen.

Waar?

Corda Campus, Hasselt

Wanneer?
9u : ontvangst
9u30 : impact van taal – bewustwording
10u30: pauze
10u45: praktische toepassing op eigen onderneming
12u00: einde

Voor wie? zaakvoerders, HR-medewerkers, preventieadviseurs, afdelingsverantwoordelijken

Deelname gratis – aanmelden wel verplicht (mailen naar geert.knockaert@atoutnet.be)

Share this page on:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email