Diensten

TAALCURSUSSEN

Taalbeleid: We analyseren hoe je organisatie omgaat met taal, brengen de belangrijkste uitdagingen helder in kaart en stellen een duidelijk taalbeleid op. Dit verankeren we dan in de hele organisatie.

Taalopleidingen: Een taal leren is geen eenvoudige opdracht. Tegelijkertijd hebben professionals steeds minder tijd om een taal te leren. Atout Languages heeft een uniek systeem bedacht. Strategieën aanleren om het leerproces te versnellen en concrete doelen stellen zijn voor ons prioriteit. We zetten ook heel sterk in op transfer naar de werkvloer. We bieden taalcursussen op maat aan, individueel of in kleine groepen. De opleidingen worden verzorgd bij jou op kantoor.

Assessments:
Dien je de talenkennis van sollicitanten te testen? Of wil je weten of je taalniveau volstaat om te solliciteren voor die ene boeiende functie?
Is het verstandig om in een vacature “perfecte tweetaligheid” als
criterium op te nemen? Ook hiervoor kan je bij Atout Languages terecht.

Meer weten

COMMUNICATIE EN KLANTGERICHTHEID (*)

Bedrijfspresentatie: Nood aan een swingende én meertalige presentatie? Een bedrijfsrondleiding geven met een heldere uitleg? Een nieuwe medewerker op de juiste manier informeren? Wij helpen je op weg.
Commercieel schrijven: Zorg voor een boodschap die écht verkoopt.
Klachten: Hoe reageer je op een boze klant en hoe wordt diezelfde klant ambassadeur van je onderneming?
Klantgerichtheid: Wat is het verschil met klantvriendelijk?
Notuleren: Met een sterk verslag leveren ook je vergaderingen resultaat op.
Telefoneren: klantgericht telefoneren
Prospecteren: Hoe profileer je jezelf en je onderneming? Waar vind je klanten? Wat is het belang van netwerken?
Verkooptechnieken: Wat zeg je nu wel of niet tegen een klant?
Retail: alle tips en tricks om meer uit je winkel te halen.

(*) Mogelijk in Nederlands en Frans.

Meer weten

SCAN VAN JE ONDERNEMING

Atout Languages werkt nauw samen met experts uit andere vakgebieden. We maken een heldere analyse en meten hoe gezond jouw onderneming is. Geen ingewikkelde audits met theoretische modellen, maar laagdrempelige en budgetvriendelijke tips die meteen werken voor de kleine onderneming. Na onze scan weet je meteen welke jouw focuspunten zijn. In veel gevallen zijn zware investeringen niet meteen nodig.

Wil jij je onderneming laten groeien maar heb je geen behoefte aan dure adviezen? Dan kunnen wij je ongetwijfeld helpen!

Meer weten

TEAMBUILDING

Een dagje teambuilding met collega’s? Een citygame of een spelactiviteit in combinatie met een taalworkshop? Beleef taal op een ontspannende en interactieve manier.

Optie 1: Zoektocht + workshop – We starten met een korte workshop (1 à 2 uur). Dan lunchen we samen en als afsluiter strijden jullie in verschillende teams tegen elkaar om een sleutel te bemachtigen (+/-3u).
Optie 2: Zoektocht –  Zoals optie 1, maar zonder workshop.
Optie 3: Taal en proces – Jouw team benadert een bepaald probleem … en communiceert alleen in een andere taal.

Meer weten
“Ik wil ondernemingen vooral helpen om taalslimmer te worden.”Geert Knockaert, senior taaltrainer en drijvende kracht achter Atout Languages

Onze aanpak

“Eerst luisteren we naar jouw verhaal.”

Een beetje tegendraads, maar alleen op die manier kunnen we je echt helpen. We doen niet zomaar meteen wat je ons vraagt. Als je ons een vraag stelt, starten we met een diepgaande analyse. Taal, of de gebrekkige beheersing ervan, zorgen dat jouw onderneming heel wat business mist. Wij zorgen voor een oplossing zodat je onderneming zeker geen belangrijk omzet mist.

KMO-PORTEFEUILLE
Share this page on:Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email